Dit gebeurt er bij Stomerij EER in Emmen


Soms heeft uw kleding of ander textiel net even wat extra aandacht nodig. Sinds 1961 zetten wij ons met hart en ziel - en vooral veel kennis - in om al het textiel dat we krijgen schoon en netjes weer aan onze klanten terug te geven. Geen vlek is ons te gek, geen kreuk is te diep. We maken alles zelf schoon met onze eigen machines en af en toe wat extra handwerk, om net dat beetje extra attentie te geven.

Over Stomerij EER in Emmen


Paul Weigand

Paul Weigand is eigenaar van Stomerij EER. Het verzorgen van kleding heeft hij van huis uit meegekregen. Het loopt als een rode draad door zijn familie. In 1877 heeft zijn overgrootvader het vuurtje opgestookt en is als kledingverver gestart in Duitsland. Paul is inmiddels de vierde generatie 'Weigand' die dit vak uitoefent. Zijn oom en tante hebben in 1961 Stomerij EER opgezet. Na 30 jaar kreeg hij de mogelijkheid het bedrijf over te nemen.  Paul vindt het nog steeds mooi om zelf het ambacht uit te voeren en doet het met veel liefde en plezier. De waardering die klanten geven voor het werk dat Stomerij EER levert, doet hem goed en motiveert hem om vakwerk te blijven leveren!

Wat doet Stomerij EER Precies?


Uw kleding of ander textiel doorloopt 6 stappen vanaf het bij ons binnenkomt 
tot u deze weer fris en verzorgd ontvangt:

Nakijken

Bij binnenkomst kijken we ieder stuk na op details, zoals speciale vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht nodig hebben. We raadplegen het onderhoudslabel voor eventuele bijzonderheden. 

Sorteren en voorbehandelen

Om heldere kleuren fris te houden scheiden we lichte en donkere materialen voor reiniging. Extra gevoelige materialen houden we eveneens apart. Voordat het textiel in de reinigingsmachine gaat verwijderen we sommige vlekken, om te voorkomen dat ze door de warmte bij het drogen fixeren.  

Veilig reinigen

In de computer wordt een reinigingsprogramma gekozen om vuil met een speciaal oplosmiddel uit het textiel te spoelen. Daarbij wordt het weefsel niet aangetast en krimpt het niet, zoals bij het wassen met water vaak het geval is. 

Drogen en nabehandelen

Na gebruik wordt het oplosmiddel gedestilleerd en voor hergebruik geschikt gemaakt. Het textiel wordt in de trommel gedroogd tot het laatste oplosmiddel eruit verdwenen is. Ondanks de voorbehandeling worden sommige vlekken pas na behandeling van het textiel in de machine echt zichtbaar. Mocht dat het geval zijn dan verwijderen we deze alsnog.

Afwerking

Om ervoor te zorgen dat kleding er na de behandeling weer als nieuw uitziet brengen we deze vakkundig in vorm. Daarbij maken we gebruik van speciale apparaten zoals een pers of een strekpop, waarmee stoom door het textiel wordt geblazen. Daarna persen we de kleding en strijken we vaak handmatig nog bij. Deze afwerking is vrij arbeidsintensief en vraagt de nodige kennis van zaken.

Controle en uitgave

Voor aflevering controleren we of er geen vlekken zijn achtergebleven en of de afwerking correct gebeurd is. Op de afgesproken tijd leveren we ze vervolgens weer fris en schoon aan u af!